Sväng ihop ingredienserna till smeten. Värm upp teppayakihällen och häll på lite olja. Häll på smeten. Lägg på fyllning, grädda tills smeten börjar stelna
Vid vårt besök i Osaka stiftade vi bekantskap med denna härliga lunchrätt. För att göra den "på riktigt" behöver man okonomiyakisås och bonitoflingor, men det går att fuska med egen sås, då blandar man worchestersås med ketchup, stark osötad senap och lite vatten
4 dl vetemjöl 4 dl mjölk 4 ägg 300 g vitkål, fint strimlat 140 g bacon, strimlat 4 msk Okonomiyakisås (eller ca 2 msk soja blandat med 4 msk ketchup) 2 msk japansk majonnäs (eller vanlig majonnäs med lite mjölk)
Ja, vi kör vidare på temat japanskt. Igår gjorde jag fantastiska okonomiyakis. De är nog alltid fantastiska, eftersom man kan variera dem precis så mycket man vill
Trattkantareller i okonomiyaki (i stället för shiitake). Trattkantareller känns ju inte speciellt japanskt, men här har jag ersatt shiitakesvampen med säsongens nyplockade trattisar
I västra delen av Japan, speciellt i Osaka, är Okonomiyaki mycket populärt. Jag kommer från Tokyo så jag brukade äta Okonomiyaki en gång i månaden eller två månader, men kanske folk i Osaka äter Okonomiyaki en gång i veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.