Ordet semla kommer från det latinska ordet "simila" som betyder "det finaste mjölet". Redan i de äldsta skandinaviska bibelöversättningarna möter vi ordet semla, som i Gustav Vasas bibel från år 1541, där man kan läsa om tackoffer bestående av "bakade semlokakor blandade med olio"
Och de är värda att lyftas fram igen för de här semlorna blev verkligen jättegoda. Det var en bagare där som bidrog med sitt bästa recept på dessa små godingar och därför ville jag testa det eftersom bagare ju är att lita på, särskilt i semmeltid
Jag vet att många av er redan mumsat på semlor av alla de slag i flera veckor. Jag tänkte i allra största anspråkslöshet och ödmjukhet tala om att jag nu har åstadkommit världens bästa glutenfria semla, haha
Jag har tagit receptet ett snäpp vidare och gjort fantastiska goda semlor. Som många av er vet, så fick jag tag på det bästa lchf-brödet jag hittat under mina år på lchf
Min underbara paj, måste säga så själv. Den är oslagbar och otrolig god. Finns flera varianter på den HÄR, annars gjorde jag precis denna LCHF paj med kyckling, fetaost och paprika…
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.