Nu blommar syrenerna för fullt och det doftar så gott ute. Det är första gången jag bakar med syrener och det blir väldigt gott, men det får inte ta överhand så det smakar tvål
Syrén saft var det ja. självklart måste det testas. jädrans i gatan va gott och speciellt det var. ) Mycket speciell smak, dock något jag känner igen men inte kan sätta finger på
”Bloooommande sköna daaaalar, hem för mitt hjäärtas rooooo”. Ähum. Om ni hittar en fåne i bersån som sjunger Herman Palms ”Under rönn och syrén” för full hals så är det jag
Nu börjar syrenen bli överblommad här i Skåne men innan dess hann jag testa en ny smak. syrensaft. Jag hade inte gjort syrensaft innan så jag googlade runt bland lite olika recept och satte sedan ihop de smasättningar jag tyckte lät goda (utan att veta hur syrenen i sig skulle smaka)
5 dl vatten2,5 dl syrénblomssocker (det går även bra med vanligt socker)5 dl vita väldoftande syrener, bara blommorna1 citron, saftencitronskal och lila och vita syrenblommor till dekorationGör så här. Dra kastrullen från plattan, lägg i syrenerna och låt dem ligga och dra i cirka 10 minuter. 5 dl vita väldoftande syrener
Hej på er,. Visst är det väl härligt med vår, tänk att det snart är sommar. Här hemma har syrenér slagit ut och det kommer snart, snart att slå ut massor av vita blommor på våra stora fläderbuskar, härligt
Här kan du följa 175 grader på Instagram. Visst, tiden mellan hägg och syrén var kort i år. Men tiden mellan syrén och midsommarblomster – vad hände med den
Häll det heta vattnet över syrenerna. Syrensirap, syrensaft och syrensocker. Idag är det Sveriges Nationaldag i detta underbara avlånga land, önskar alla en härlig dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.