Nyttigare äppelpaj
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 1100 g smör
  • 11½ dl fiberhavregryn
  • 11 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 1½ dl pumpakärnor
  • 1½ dl solrosfrön
  • 11 dl socker
  • 11½ tsk flingsalt
  • 15 äpplen
  • 11½ msk honung
  • 11 tsk kanel
  • 11 krm flingsalt
  • 1 Smuldeg 100 g smör 1½ dl fiberhavregryn 1 dl dinkelmjöl, fullkorn ½ dl pumpakärnor ½ dl solrosfrön 1 dl socker 1½ tsk flingsalt 5 äpplen 1½ msk honung 1 tsk kanel 1 krm flingsaltSätt ugnen på 225 grader Skär smöret i mindre bitar och knip ihop med havregrynen, mjölet, pumpakärnorna och solrosfröna. Tillsätt sedan sockret och saltet. Skala och skär äpplena i bitar. Tillsätt kanelen, saltet och honungen. Lägg äpplena i en pajform och smula över degen. Sedan ska den stå i mitten av ugnen i 20-25 min

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.