Hoppas att ni haft en fin helg, och en bra start på veckan. Jag hade prov igår så därför blev det inget bloggande i helgen men nu tänkte jag titta in med ett snabbt och enkelt recept på goda frukostbullar
Jag vet inte vad det var för skollunch på Norrstrandsskolan i måndags men W ringde mig två gånger under bussfärden hem för att påa att hon var jättehungrig så det kan inte ha varit något föll henne i smaken särskilt mycket så jag drog igång spontan snabbakningav mättande mellanmålsbullar
Ni kan byta ut frukten mot något annat samt mjölken/kvargen mot kokosmjölk/grädde. Jag hittade ett gammalt recept jag tänkte dela med mig avoch detta recept finns i miljontals varianter
Skär oliverna i skivor och blanda ner i stekpannan med tomatsåsen. Falukorv, en stor hög med ketchup och smör var det som oftast fick spela birollerna till huvudrollsinnehavaren, den stora djuptallriken med spaghetti
Vi har döpt dem till HSL Frukostbullar, vi har sedan tidigare även ett bröd som du också kan prova. En sak jag kan sakna på lediga morgnar är att gå till konditoriet och köpa nybakade frukostbullar
Mortla kryddorna och häll ner dem tillsammans med lite av mjölet och bakpullvret i en skål, Häll sedan ner de i degvätskan under omrörning, på låg hastighet knådar du nu degen medan du häller ner resten av mjölet och varvar emellanåt med vatten och grötblandningen
Men en annan som skriver ännu mer passionerat om just kokosolja är Josephine Malene med bloggen A Tasty Love Story – och är du lik mig överhuvudtaget så kommer du garanterat att testa hennes Coconut & Chocolate Cups som är genialiskt goda
Kom ihåg att röra om hela tiden annars kan det brännas i kastrullbotten, och det vill vi inte När den har börjat småputtra lite och efter att den dragit ihop sig lite kan du öka värmen lite så den kokar upp ordentligt i någon enstaka minut
Rör ihop alla torra ingredienser i en annan bunke och tillsätt de i smörblandningen. På övervåningen av fatet blandade jag i ekologiskt lakritspulver och vad gott det blev
Om du lägger dina "cowboyscones" tätt i en stekpanna eller ugnsform bör du pensla varje bulle med smör eller olja (så att de lättare går att bryta isär)
Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bädd av löken, tomaterna och de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst på bädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.