Nyttiga proteinrika glutenfria semlor
Tasty Health
Tasty Health
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 små semlor eller 3 stora Bullarna:
  • 250 g lättkesella
  • 1 dl (50g) havremjöl
  • 0,5 dl (30 g) rismjöl**
  • 0,5 dl (20g) whey complete vanilj
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk stevia strö**det går bra med annat mjöl också, ex bovetemjöl, dinkel.
  • 1. Sätt på ugnen på 175C.
  • 2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke med en sked.
  • 3. Forma (med händerna) 6 små bollar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
  • 4. Grädda i ugnen i 20-25 minuter Ta ut och låt svalna.Sockerfri mandelmassa:
  • 0,75 dl (30g) mandelmjöl
  • 1 msk stevia strö
  • 1 msk valfri mjölk
  • valfritt: kanel och kardemumma
  • 1. Blanda ihop alla ingredienser med en sked tills du får en kletig massa. Låt stå och dra till sig i ca 10-15 minuter.Keso-krämen:
  • 250 g minikeso (eller lättkesella)
  • 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1 msk stevia strö
  • 1. Mixa allt till en slät kräm med en stavmixer.
  • Nu ska du bara sätta ihop semlan. Även om de flesta redan vet hur man gör får ni här en liten instruktion :)
  • Ta en tugga och njut!
  • Näringsvärde per semla (av 6 små):152 kcal
  • 15 g protein
  • 304 kcal
  • 30 g protein

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.