Ibland får jag önskemål om att baka nyttigare bakverk. Den typen av bakverk som man kan äta av när man blir riktigt sötsugen och behöver något man kan äta utan att få dåligt samvete
Hej på er. Den här helgen har varit varit galen med sjuka barn och massor med jobb som behöver göras. Stundom skratt, stundom mys, stundom stress och stundom panik haha
1. Blanda de torra ingredienserna (havregryn, kakao, vaniljpulver, salt) och kör dom i en mixer/blender/med stavmixer tills de är i pulverform och häll över i en skål
Som tröst för er (och oss) som avslutat sportlovet, och som godis för er som nyss påbörjat sportlovet så kommer här ett recept på mina goda, nyttigachokladbollar
Ett recept som jag var förvånad över att jag inte lagt upp där, är denna klassiska variant av nyttigachokladbollar som är helt fri från vitt socker, gluten och mjölkprodukter
Nyttigachokladbollar på tre olika sätt. Chokladbollar är ett tacksamt godis och bakverk då det dels är enkelt att göra, dels går att variera i ingredienser och innehåll på en mängd olika sätt
De här chokladbollarna har jag gjort massvis med gånger och tycker alltid de blir lika goda. Jag tycker de smakar som sånna vanliga gamla hederliga chokladbollar fast dessa är fullspäckade med nyttigheter istället för onyttigheter så testa om du är som jag och faktiskt vill äta lite hälsosammare men inte alltid tumma på det lilla extra
Då föll jag för de nyttigachokladbollarna. Nyttigachokladbollar låter hur bra som helst med tanke på att mina byxor har börjat strama rejält i midjan efter julhelgens alla festligheter
Vi gjorde egna grönkålschips och nyttigachokladbollar. Sötsaker varje dag kanske inte är det bästa i längden haha, så igår bestämde vi oss för att gotta oss med nyttigare varianter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.