Först ut blev en nyttig och god vegetarisk tacotårta. En fullständigt fenomenal vegetarisk kokbok. Tacofyllning till nyttig och god vegetarisk tacotårta
Jag gjorde istället en botten med majsmjöl och kryddade soyafärs med vitlök, paprikapulver och spiskummin (det är spiskummin som är själva grejen i tacomixpåsen), det resulterade i en lite roligare och antagligen mycket nyttigaretacopaj
Färväll sojfärsen och häll av vattnet – Fräs löken och paprikapulvret i oljan – Häll ner lökfräs, squash, passerade tomater, ketchup och tomatpuré i sojfärsen – Låt koka ihop och tillsätt ev
Kom att tänka på en nyttig och god vegetarisk bolognese jag testade för ett tag sedan. I princip samma innehåll men utan creme fraiche och därmed mycket nyttigare
Majs och hackade jalapenos är exempel på goda ingredienser i en tacopaj. Pajdeg. Sätt ugnen på 175°C. Blanda allt mjöl med salt och rör ihop med olivolja
Ingredienser Pajdeg3 dl vetemjöl150g smören nypa salt2 msk vattenFyllning1 påse vegetarisk färs från Anamma 325g1 påse tacokrydda1- 1,5 dl creme fraichePaprika och eller chilipulver150g riven ostCa 1 dl vatten1 liten gul lök1/2 röd paprikaSalt 5-10 korn nymortlad svartpeppar Några chilis för den som gillar det starkarapsolja till stekningTillbehörGräddfilTacosåsSalladNachochipsGör så här. Tillsätt därefter den vegetariska färsen, taco-kryddan, salt, peppar och ev chili och fräs 1-3 min under omrörning. 1 påse vegetarisk färs
Prövade laga denna igår, en nyttigare version av tacopaj, jättegod blev den. Hade inte så höga förväntningar så blev positivt överraskad, smakar i princip som en "vanlig" men kanske lite syrligare pga kvargen
Sätt ugnen på 200° – Mixa gryn, vatten, pofiber, fiberhusk och salt – Låt svälla i 5 min – Sätt in i ugnen i 15 min – Föväll färsen och häll av vattnet – Krydda rikligt, det ska bli starkt – Blanda ut kvargen med lite vatten – Ta ut pajskalet och fyll med tacofärsen – Toppa med kvargen – Strö slutligen över någon nypa fiberhusk och paprikapulver – Sätt in i ugnen i 20 min – Klart 1 dl havregryn
Jag älskar vanlig husmanskost, om man kan göra den lite nyttigare. Och eftersom att det är mer klimat-och miljösmart med vegetariskt i våra kök, har jag börjat äta mer av både vegetariskt och rawfood
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.