Med tanke på alla recept på granola och müsli jag har här på bloggen är det kanske ingen nyhet att dessa livsmedel är bland det bästa jag vet, och en stor anledning till att jag ser fram emot frukosten varje morgon
Nötter generellt har på senare tid visat sig väldigt hälsosamma då de bland annat kan hjälpa oss att hålla oss smala och friska, detta främst genom att dämpa blodsockerhöjningen i blodet när vi äter en måltid innehållande av nötter, detta kan vara en god nyhet för sötsaksälskare som kan göra bakverken och desserterna lite mindre onyttiga genom att ha nötter i dem
Nötmjölerna karamelliseras lätt med lönnsirapen under bakningen så degsmulet får en knäckig smak. Alltså, jag plockade äpplena från ett träd på allmän plats som nog har varit en del av en trädgård en gång i tiden… Även om jag är väldigt frestad att smyga in i trädgårdarna i villaområdet och testa alla olika varianter som nu har mognat fullt ut
Äntligen har jag kommit igång med att göra min egen müsli igen. Koka sedan dadlarna (i det vattnet) tillsammans med äpplet som du skivat, skalat och urkärnat tills allt är mjukt
Mortla kryddorna och häll ner dem tillsammans med lite av mjölet och bakpullvret i en skål, Häll sedan ner de i degvätskan under omrörning, på låg hastighet knådar du nu degen medan du häller ner resten av mjölet och varvar emellanåt med vatten och grötblandningen
Perfekt som frukost eller dig som vill avnjuta en skål med chokladig gröt som mellanmål. Denna variant är glutenfri men du kan givetvis tillaga den med vanligt havregryn
hinner kroppen ens registrera några onyttiga kalorier. Exempelvis kan man smaksätta med kardemumma, kanel, lakritsgranulat, polkagriskross, citron eller apelsinzest eller som nu med med en smakav whiskey som smakaraväpple och kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.