Nyttig konservkaka med 8 olika fyllningar
fixasjalv.se-1
fixasjalv.se-1
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Chokladkaka
  • 1250 g vita bönor
  • 17 st färska dadlar
  • 16 msk kokosolja
  • 11/2 dl kakao
  • 1 Fyllning:
  • 12 dl vita bönor
  • 12 bananer
  • 12 dl växtbaserad kvarg
  • 12 msk kokosolja
  • 1 Smaksättning, välj en av nedanstående till fyllningen:
  • 1 Punch: 4 kapsyler arrakksarom
  • 1 Kokos: 4 msk tjocka lagret kokosmjölk
  • 1 Nötcrème: 2 msk nötsmör
  • 1 Banan: tillsätt inget
  • 1 Hallon: 12 mosade hallon
  • 1 Pepparmint: 4 kapsyl pepparmintsarom
  • 1 Kaffe: 3 msk avsvalnat starkt kaffe
  • 1 Lakrits: Lakritspulver efter smak
  • 1 Chokladkaka: 250 g vita bönor 7 st färska dadlar 6 msk kokosolja 1/2 dl kakao Fyllning: 2 dl vita bönor 2 bananer 2 dl växtbaserad kvarg 2 msk kokosolja Smaksättning, välj en av nedanstående till fyllningen: Punch: 4 kapsyler arrakksarom Kokos: 4 msk tjocka lagret kokosmjölk Nötcrème: 2 msk nötsmör Banan: tillsätt inget Hallon: 12 mosade hallon Pepparmint: 4 kapsyl pepparmintsarom Kaffe: 3 msk avsvalnat starkt kaffe Lakrits: Lakritspulver efter smakSå gör du: 4 st burkar Förberedelse: Öppna de små konservburkarna i botten med en konservöppnare.  Töm ut innehållet och diska burkarna noga.  Printa ut etiketterna och fäst dem runt burkarna.
  • Chokladkaka:  Skölj bönorna och kärna ur dadlarna. Mixa bönor, dadlar, kokosolja, nötsmör och kakao till en slät deg. Tryck ut degen längs kanterna i burkarna så det blir ett runt hålrum i mitten. Spara lite deg att kunna använda som botten.  
  • Fyllning:  Mixa ihop alla ingredienser till fyllningen med valfri smaksättning. Häll fyllningen i burkarna och avsluta med att trycka ut ett lager av chokladdegen ovanpå. Degen blir bottnen på kakan och hindrar fyllningen från att rinna ut när du vänder på burkarna. Ställ burkarna i kylen för att stelna något. Servera burkarna på rätt håll så dina gäster kan öppna burkarna och med förvåning mötas av en ljuvlig chokladkaka i konservburk!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.