Rör ihop socker, sirap, ägg, kakao, salt, tillsätt sedan kesella och mjöl. Rör ihoptill en jämn smet. Pudra över lite florsocker och servera kakan med glass och färska bär
Helgens bakverk blev av den mer nyttiga sorten. Nu testade jag ett recept på en bakad kladdkaka, och som därmed inte kvalar ini raw food-kategorin, vilketinte spelar någon som helst roll för mig
Min mamma bakar supergod kladdkaka och på fik väljer jag gärna en bitvanligkladdkaka, men när jag är hemma och bakar själv tycker jag det är roligt att experimentera fram nyttigare recept som är minstlika goda
Färska blåbär tillgranering. Avpassa bakplåtspapper i en avtagbars form. Smält honungen i kastrull. Ta av från plattan och rör ner chokladen ibitar för att smälta
Det ni ser här är alltså en kladdkaka med banan som görs i en mugg och som gräddas imikrovågsugn. Kladdkakan är isigmejerifri, men den serveras gärna med någon form av grädde (den som vill väljer mejerifrittalternativ)
Kladdkaka utan mejerier, gluten och socker. Visst går det baka nyttiga kladdkakor. Här kommer två recept på supergoda kladdkakor helt utan mejeriprodukter, gluten och raffinerat socker och naturligt sötade med dadlar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.