Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram). Jag har saknat att kunna bjuda på något litet till kaffet, när man får gäster
Jag behövde göra en kaka utan gluten. Så jag gjorde om en mazarinkaka. Mandelkaka med hallonglasyr. 200 g mandelmjöl, 3 ägg, 1 1/2 dl socker, 1 tsk bakpulver, 1-2 droppar bittermandelolja
Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, potmarigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Servera med kokt potatis, gröna ärter och vit sås – som faktiskt också finns färdig numera, bara att blanda med mjölk och låta sjuda några minuter på spisen
Häll på hälften av vattnet och lägg i pepparkornen. Koka under lock på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet är mört. 5 st potatis. 5 st potatis 2 st morötter 1 st palsternacka 1 bitar rotselleri 1 st purjolök persilja klippt Det här behövs för ca 4 port
Skiva rödkålen tunt. Fräs den i en gryta med olivolja. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar. Låt den fräsa i ca 10-15 minuter tills den blir glansig
Lägg tillbaks buketterna i kastrullen och mixa med stavmixer eller pressa dem genom en potatispress. Men åter till Alanya och tjusningen med att leva ett turkiskt vardagsliv på vintrarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.