Igår fick jag hem senaste numret av Lantliv Mat och Vin. Nu skrivs det redan om julmat och nyårssupé. Och själv har jag inte ens firat att det är höst med att baka en morotskaka
Nu är senaste numret av Isabellas ute i handeln. Missa inte denna underbara tidning, i detta numret tema utekök genom att återanvända gamla möbler och prylar och inte minst ett perfekt reportage om snabba sommarrätter för att slippa stå i köket
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Småkakor - grunddeg (LCHF). Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram)
Stjälp sedan upp den på ett nytt bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 20 minuter tills nötmarängen fått lite färg. Låt nötmarängen svalna ca 1-2 minuter. Sätt in budapestrullen i kylen fram till servering, men minst 15 minuter så att chokladen stelnar
Grädda mitt i ugnen i 175°C ca 25 minuter. Smält smöret i en kastrull. Tag bort kastrullen från värmen när drygt hälften smält och låt resten av smöret smälta av redan befintlig värme
Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl. Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält
Grädda i 175°C i nedre delen av ungen i ca 20-30 minuter. Jag gräddade min saffranskladdkaka (som syns på dessa bilder) i en form på 24 cm i diameter i exakt 20 minuter och den blev perfekt kladdig
Ställ in i kylskåp minst 20 minuter. När löken svalnat och pajskalet stått minst 20 minuter i kylskåp, fördela löken i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 40 minuter tills pajen fått fin färg
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i 50 minuter. Smält smöret på svag värme. När drygt hälften har smält, ta bort kastrullen från värmen och låt resten svalna av befintlig värme
15-20 minuter. Lagom tills vi skulle sätta igång med middagen så upptäckte jag vad det var jag glömde köpa hem när jag var i väg tidigare, nämligen jäst
Arbeta ihop till en deg, gärna med elvispen (först blir det små smulor men sedan blir smulorna grövre och större mot slutet och då är degen klar och lätt att arbeta med)
Receptet lånades från Receptfavoriter. se. Bästa lchf-pannkakan hittills. Använde som mjölk Arlas ekologiska lantmjölk (tidigare kallades den väl gammaldags mjölk
Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 150°C i ca 45-50 minuter tills pajen fått fin färg, ta inte ut den för tidigt för då blir den inte lika knäckig och god
(Ett tips är att ta en klick smör, låta ligga framme ca 5 minuter och sedan ta en slickepott och breda ut smöret med, snabbt och kladdfritt. Grädda blåbärskladdkakan mitt i ugnen i 175°C i ca 25-30 minuter tills den fått lite färg, men det ska fortfarande dallra i mitten om man skakar pajformen lite lätt
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 18-20 minuter. Smält smöret. När hälften av smöret smält, tag bort smöret från värmen och rör om tills allt smör smält
Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt (minst 20 minuter). Låt degen jäsa under en bakhandduk ca 30 minuter. Låt jäsa ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 250°C ca 7 minuter tills bullarna fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.