Jag har dekorerat med en av mina spännande perenna kryddörter från Norden, sötverbena - den användes förr som sötningsmedel och har toner av svarta vinbär
En oslagbar efterrätt i dessa glöggtider är de här päronen, som får koka mjuka i glögg, och serveras med frysta lingon och turkiskt yoghurt för att balansera det söta
4-8 rödbetor, beroende på storlek (tänk på att de krymper en hel del när man tillagar dem i ugnen). Krossa valnötterna något och strö över och sätt in i ugnen igen i ca 5-10 minuter, tills osten smält. 4-8 rödbetor, beroende på storlek (tänk på att de krymper en hel del när man tillagar dem i ugnen)
Förrätts-rödbetor 2 port4-6 rödbetorolivojabalsamvinägersalt och svartpeppar30 g valnötter1 msk flytande honungruccolaSås100 g getost1 dl crème fraiche½ msk flytande honungsalt och svartpepparKoka rödbetorna så de mjuknar, tar allt mellan 20 och 40 minuter beroende på storleken, känn med provsticka. Förrätts-rödbetor 2 port. 4-6 rödbetorolivojabalsamvinägersalt och svartpeppar
just nu går det att fynda på hötorget - fyra kilo för 100 kr. Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Häll sedan över crème frache-blandningen. Mät upp smör, vetemjöl och kallt vatten i en bunke. (Låt gärna stå framme i rumstemperatur minst 15 min så att smöret blir mjukt
(ca 20-30 minuter beroende på storlek). Hösttider, inläggningstider. Idag tar jag hand om lite rödbetor. Om du har små rödbetor lägger du in dem hela, större betor blir bättre i skivor
Jag har inte varit så förtjust i rödbetor förut. De har liksom smakat för mycket… rödbeta. Men efter att ha ätit en väldigt god rödbetspaj och de här chèvregratinerade betorna så tar jag tillbaka allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.