Så var det dags för ett uppdaterat recept på rå bovetegröt som passar utmärkt som glutenfri frukost. Att mitt jordnötssmör smulades över gröten, beror egentligen mest på att min mixer är på väg att gå sönder och bladet är för slött för att göra jordnötterna till smör - de kom halvvägs och blev smulor
Nu lever jag och Oskar periodvis som särbos då han är placerad i Karlstad och jag i Karlskoga. Den här gröten är helt raw, växtbaserad, naturligt glutenfri och även nötfri om du väljer att ha solroskärnor i
Toppa med jordnötssmör, blodapelsin, hasselnötter och granatäppelkärnor. Titta bara på min frukost i morse - vill man inte bara dyka ner och bada i bovetegröten tillsammans med de där apelsinskivorna
Jordnötssmör, honung och fikon till toppingen. Går man upp när klockan ringer har man dessutom tid på sig att äta annat än bara mjölk och flingor till frukost och då blir starten på dagen så mycket bättre
Den hemmagjorda pastan är det centrala och just nu mitt nya dille. Köttfärssåsen är dock bara en del av middagen och en liten sådan om man jämför med pastan
Stanna matberedaren/mixern ibland och ta ned smeten från kanterna om det fastnar. Hemmagjort jordnötssmör smakar så mycket bättre än den man köper i affären och dessutom mycket billigare
Jag som är en riktig lakritsfantast och dessutom så har jag ju fått hem en hel del lakritspulver ifrån Lakritsfestivalen valde förstås att göra en lakritsglass, dessutom fick det bli lite hallon i
Jag lyckades inte hitta så mycket information om juju mer än att den växer på stora buskar och härstammar från Kina, där den används flitigt i matlagningen
Oftast är pålägget rått, men vanligt är dock även inlagt, grillat, kokt, ångkokt eller kanske stekt som till exempel tamagoyaki, även kallat dashimaki, som är en typ av omelett, ibland smaksatt med fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.