Blanda i kycklingbitarna och krydda med salt och peppar. Strimla basilikanoch rör ner i såsen. Plocka bort allt kycklingkött från kycklingen och skär det i små bitar
Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilikaoch tomater
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilikaoch vitlök. Än så länge har vi lyckats få in färs på menyn varannan vecka i alla fall och jämfört med tidigare så är det en klar förbättring
Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt. Ingredienser 4 kycklingfiléer1 pkt bacon eller lufttorkad skinka1 gul lök1 vitlöksklyftasmör eller olja 2 dl risottoris 4 dl höns- eller grönsaksbuljong 1 lime 1 kruka färsk basilika 1-2 dl nyriven parmesansalt & pepparGör risotton såhär 1. Finhacka lök och vitlök 2. Tillsätt ris och låt fräsa ytterligare utan att få färg 4. Riv skalet på limefrukten och pressa ur saften 7. Strimla basilikan 8. Vänd ner basilika, limesaft och ost 9. Servera med ost, basilika & limeskal 10. Krydda med flingsalt och pepparFixa kycklingen1. Linda kycklingfiléerna med bacon eller skinkan2. Krydda lite med svartpeppar och salt3. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter på 225-250 grader Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt
Smaka av med salt och peppar. Servera med en god sallad, gärna med fetaost i. Blanda ihop citronsaft, skal, olivolja, parmesanost, basilika, persilja och solrosfrön
Jag gillar dessutom att det börjar närma sig jul igen – det betyder ju att man får laga massa mat på saffran igen (det får man väl hela året om egentligen, men jag tycker det smakar bäst runt jul och håller mig gärna tills dess – då blir det extra speciellt)
BANAN- OCH KOKOSBRÖD MEDNYPON, LIME OCH KANEL. ½ dl nyponskalsmjöl. Banan och kokosmjölk brukar passa bra ihop, och kanel är en krydda som är underskattad i matbröd
Koka upp vatten med buljong, tillsätt basilika, risoni och tomaterna. Koka tills risonin är klar och tomaterna mjuka, smaka av med salt och peppar, häll av vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.