Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Dessa kan man äta som de är eller med något gott pålägg. Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
Jag är uppväxt med en mamma som bakade allt bröd själv & jag minns hennes hårdkakor & bullar som man åt alldeles varma & färska när man kom hem från skolan
Degen blir ganska lös att jobba med, så jag har använt ett par skedar för att pytsa ut på plåtarna. Ja, det är ju inte allt som går som det ska, varken de nybakade bröden eller nattningen av barnen
Jag tycker vi har så tråkigt bröd hemma och efter att ha läst "Den hemlige kocken" så har jag blivit lite avskräckt från att äta köpt brödmed långt hållbarhetsdatum
Det tar lite tid att baka med tanke på att det först är en fördeg som ska jäsa och sedan bröden - men den här satsen blev fyra baguetter och två runda formbröd
Mixa havregrynen, blanda ihop med de övriga torra ingredienserna. Känn efter med sticka i mitten. Försök inte kompensera med mer mjöl utan blöt händerna ordentligt och forma till 4 lika stora bullar, lägg på bakplåtspapper och sprinkla sen över sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.