nybakat bröd!
Sparsmakad
Sparsmakad
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dl kallt vatten
  • 600 gr vetemjöl special
  • 230 gr färsk jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 1 sats deg
  • 11 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1 msk olivolja
  • 200 gr grahamsmjöl
  • 200 gr rågsikt
  • 440 gr vetemjöl special
  • 60 gr är en dl vetemjöl så kan du omvandla det till dl
  • 5. häll ut degen på en väl mjölad yta och använd degskrapa för att hantera degen
  • 6. dela upp den till vad du vill att den ska bli, antingen fyra stora bröd, eller åtta baguetter som du lägger i baguetteplåt eller lite av varje
  • 7. ställ att jäsa i en timme och sätt ugnen på
  • 240 grader
  • 8. grädda sedan bröden i
  • 9. du vet att brödet är färdigt om det låter ihåligt när du klappar på det
  • 10. ta ut bröden och låt dem svalna på galler,

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.