Idag överraskade jag Oskar med nybakadekällarfranskor till frukost och det blev väldigt uppskattat. Idag fick jag dock för mig att jag skulle baka frukostbröd och då valde jag de här källarfranskorna eftersom de går snabbt att baka och är väldigt goda
De här källarfranskorna behöver bara jäsa en gång, vilket gör att de kan bakas samma morgon de ska ätas ifall man är uppe tidigt och inte avlider av hunger
Nybakade Hönökakor. Jag bakade bröd så att Hanna skulle ha när hon vaknade, dessa kakor är en blandning mellan Hönökakor och rågsiktskakor och är underbara nybakade
Källarfranska. Vad är väl inte bättre än att få vakna till färskt hembakat bröd till frukost. Dessa bröd går alldeles utmärkt att kalljäsa under natten för att på morgonen gräddas
Det är få saker som ger en sådan känsla av hemtrevnad som doften av nybakat. En del mäklare förespråkar att man ska baka innan en visning för att spekulanterna ska få just den där känslan, men det kan nog verka lite konstlat
Jag har tidigare skrivit om Thuressons, där vi köper mycket av köttet vi äter. I dag ska jag tipsa om en annan liten butik i närheten av där jag bor, där man kan handla massa godsaker
Källarfranska. 50 gram jäst. 850 gram ekologiskt vetemjöl. ½ dl olivolja. 20 gram salt. 5 dl kallt vatten. Väg upp alla ingredienser och kör i degblandaren i 12-15 minuter till en smidig deg
Gott till frukost minsann. Brödkorgen från mogihome gjorde sig fin på frukostbordet tillsammans med röda rosor och julljus här snålar vi inte på stämningen
Goda nybakade baguetter. Här kommer mitt favoritrecept på baguetter utan surdeg men de blir ändå väldigt goda och knapriga på utsidan med ett gott och segt inkråm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.