. I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo. Jag hade världens finaste småkusiner här som baksällskap och vi hann med att göra 5 olika sorter under dagen
Fortsätter på temat nyårsmeny och vandrar raskt vidare till vår huvudrätt som på nyårsaftonen bestod av soja- och ingefärsmarinerad quornfilé (i originalreceptet har man använt sig av fläskfilé) med röd lök, paprika och fetaost
. Här kommer julgodis nummer 5. Det är samma recept som på chokladkolan som jag bloggat om tidigare, med skillnaden att den här är strösslad med krossade polkagrisar
Parfait är en härlig klassiker. Förra nyår åt vi apelsinparfait med ljummen hallonsås. Originalreceptet var egentligen ingefärsparfait gjord på ingefärsmarmelad men vår värdinna, Lena, bytte helt enkelt ut den mot apelsinmarmelad vilket fungerade fint
P. å. n. y. r. s. a. f. t. o. v. i. R. d. j. u. e. k. m. c. h. l. p. ä. ,. ö. g. D. b. V. T. -. é. 6. 0. 3. O. S. &. 2. H. B. F. x. 1. 5. L. 4. M. E. K. k g. d l
Det här är första gången som jag provar att göra egen likör. Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi
Smörja eller klipp en rundel av bakplåtspapper och lägg i en form med löstagbar kant. En nätt skara på 22 personer inklusive barnen fick till en nyårsmiddag hos paret Bengtsson, som bor bara ett stenkast ifrån Varbergs fästning där det skjuts för fullt av massa raketer vid 12-slaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.