Målet var att bjuda några vänner på en rejäl lördagslunch med stek, rödvinssås och ett potatismos. Jag började med att såga av det utstickande lårbenet (en ren fogsvans funkar fint)
Lakritskryddad rådjursstekmed gräddsås, vitlöksfrästa kastanjechampinjoner och rostade rotfrukterHär är det en riktig söndagsklassiker som fått en modern touch med lite lakrits i såsen
Vi kan väl säga såhär, man ska välja sina motståndare med omsorg. Nu minns jag inte helt exakt hur jag gjorde denna rotfruktskaka för det var ett tag sedan, men ungefär på en höft kanske sådär
Smaka av med svartpeppar från kvarn och en liten smörklick om så önskas. Fräs allt tillsammans med timjan i smör i en tjockbottnad kastrull tills de har mjuknat
Smaka av med svartpeppar från kvarn och en liten smörklick om så önskas. Fräs allt tillsammans med timjan i smör i en tjockbottnad kastrull tills de har mjuknat
Hjortfilé med potatisterrin, lingonpuck och portvinsås. En sak som retar mig är att jag köpte en färsk mejramsplanta som jag verkligen pysslade med för att hålla liv i till nyårsaftonen, den skulle pynta upp det hela lite
Oxrulladerna fylldes med bacon, vitlök och chili. Oxrullader är klassisk husmanskost, även om jag denna gången inte fyllde dem med en lika klassisk fyllning
Krydda med salt och vitpeppar. Bryn köttet på hög värme i en stekpanna med smör. Lägg därefter köttet i en ugnssäker form och stick in en stektermometer där köttet är som tjockast
Fräs upp rotfrukterna, fikonet och löken tillsammans med sockret i en kastrull. Anka gillar ackompanjemang av sötma och syra, här i form av sötsyrliga fikon och en mustig och lite söt madeirasås
*Krydda med salt och peppar. Här kommer lite tips om hur då lyckas med oxfilén. Till dessa godbitar skar jag oxfilé i skivor som jag stekte i smör och rörde ihop en madeirasås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.