Då var det dags att dela med mig av nyårsaftonens efterrätt. Lite lyxigt kändes det då och givetvis köpte vi alltid med oss burkar hem som jag sedan kunde bjuda mina kompisar på
Servera med en lätt grönsallad och citron. Vi skall äta en 3-rätters meny och vi startar med hummer. Stek schalottenlök och vitlök i 3 min och blanda med övriga ingredienser, salta och peppra. Fyll skalen med blandningen och tillaga i ugnen 160C i ca 5 minuter
Vi hade några olika snittar som vanligt på nyårsafton - några gamla favoriter och något nytt. Riktigt goda blev de ost- och olivbollar som Karin tipsade om
Halstrade pilgrimsmusslor med basilikamajonäs och soltorkade tomater. Jag bestämde mig för att jag ville ha lite goda medelhavssmaker till musslan så det blev min väldigt goda och användbara basilikamajonäs som fick agera sås och så strösslade jag över med lite hackade soltorkade tomater
-)Johan och Lena hade dukat upp ett fantastiskt bord med snittar/tapas. Det fanns ost- och skinkpaj, två olika sorters tunnbrödsrullar, laxrullar med färskoströra, minispett med köttbullar och cocktailtomater, oliver, grönsaksstavar och dip, krustader med räkröra
Nyårsaftons desserten. bärpaj med vit chokladfyllning. Ikväll ska vi äta gott och umgås hela familjen och jag ska börja med att förbereda kvällens tre rätters middag
Stek potatisen med matolja i en het panna tills den har fin färg. Gärna med ugnsbakade tomater. Stek köttet till önskad innertemperatur (ca 60 grader för mediumstekt kött)
Serranorullar och hummertoastVi hade en riktigt trevlig nyårsafton med goda vänner och deras barn. Till förrätt blev det lite plock i form av serranorullar fyllda med bland annat mascarponeost
Ikväll ska vi äta halstrade pilgrimsmusslor á Tommy Myllymäki till förrätt, stekt oxfilé med bakad potatis till varmrätt och en vaniljpanacotta med äppel och päronkompott till efterrätt
Öppen lasagne med spenat- och fetaoströra och paprikasås Kan inte minnas om vi ätit pasta på nyårsafton någonsin tidigare (oftast har det varit någon form av potatis den kvällen) men pasta slank ner det också
Det är nog så man bäst beskriver vår nyårsmiddag, för den börjar alltid, alltid, med löjrom, smörstekt bröd, creme fraiche, rödlök och en god champagne (i år Pol Roger Brut Reserve)
Först blev det välkomstdrink, "Shirley Temple" och sedan hjälptes vi tjejer åt med förrätten. 30 drog vi vidare på fest, sedan blev det efterfest här hemma igen med lite nya människor
Det blir emellertid en klart godkänd variant av mitt recept, i synnerhet när syftet med brödet i fråga var att det skulle smörstekas och tjäna som madrass åt en generöst tilltagen mängd löjrom
Sannolikheten att någon, som skulle vara där, bar på en hemsk bakterie var stor så då bestämde vi oss för att bjuda hem mina föräldrar till oss och fira in det nya året med dem istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.