Igår gjorde vi parmainlindadkycklingfilémed klyftpotatis. Parmainlindadkycklingfilé. Krydda kyckling, stek i en stekpanna med en klick smör eller lite olja tills de fått fina färg
-. -. -. -. -. N. ä. r. M. i. k. a. e. l. j. o. b. s. n. t. h. g. v. d. m. y. p. å. I. c. f. é. S. u. ö. +. T. P. 4. ,. 2. 5. 1. /. 8. K. F. O. (. R. ). L. 0. V. ". B. d l
Hemmakatten]. Det fungerar lika bra med klyftpotatis som med ris eller bulgur. Härom middagen var det dock dags igen och det smakade lika gott som jag mindes
Jag serverade med röd quinoa och ugnsbakade grönsaker. Smaka av med salt och peppar. Baconlindad kycklingfilémedbalsamsås4 portioner4 kycklingfiléer8 baconskivorgrillkryddaSås. 2½ dl vatten1½ msk kycklingfond2 msk balsamvinäger½ msk soja½ tsk timjan½-1 vitlöksklyfta2½ dl laga lätt-gräddeDelakycklingfiléerna på längden, krydda med grillkrydda och linda en baconskiva kring varje del. Lägg delarna i en ugnssäker form och tillaga i ugnen, vid 225 grader ca 10-15 min beroende på storlek (kontrollera att kycklingköttet är färdigt). 4 kycklingfiléer. ½-1 vitlöksklyfta. 2½ dl laga lätt-grädde
Smaka av och krydda ev. Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
Något för Alla hjärtans dag-middan kanske. baconlindad kycklingfilémed ugnsstekt potatis. Och den här kycklingen går ju att variera hur mycket som helst beroende på vad man stoppar i, t ex med färska kryddor eller olika ostar
Linda några baconskivor runt varje kycklingfilé. Servera med sallad och potatis. Tycker man inte om sötpotatis så är denna rätt lika god med vanlig klyftpotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.