Vi drar igång veckan med nåt sött. Hemmagjord dajm kan ju inte bli fel, liksom. Skär eller bryt dajmen i lagom stora rutor när chokladen stelnat helt Förvaras svalt
Serveras med lättvispad grädde eller vaniljglass. (Frestas inte att använda kokos - det tar överhanden, ska prova med malda nötter nästa gång) Bred ut smeten i formen och grädda den i 175 º varm ugn i 18 minuter
Ljuvligt god och len nutellaglass toppad med salta jordnötter och hackad mjölkchoklad. Vispa grädden till medelfast konsistens och vänd sedan försiktigt ner den kondenserade mjölken, nutellan och kakaon
Första gången vi åt den här glassen serverade vi den med rostade hasselnötter men det går precis lika bra att äta glassen direkt ur paketet, utan garnering
Njut den med en klick grädde. 200 g marabou dajm. Blanda alla ingredienser förutom chokladen. Vispa inte. Häll smeten i en lite mindre springform än den "normal" stora
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.