Denna semmelskumboll består av en mördegsbotten med kardemumma och själva skumbollen har en fyllning av en supergod mandelfyllning, precis en sådan som man har i en vanlig semla
Vispa ägg och socker, i med resten och häll i den bröade formen. Schweizernötfudge. Vispad ekologisk grädde gärna uppblandad med mjölk för lättsammare konsistens
Vi hade bokat bord på American Table på kvällen men efter jobbet var vi båda så trötta så vi köpte hem lite god mat och satt hemma och myste med en film istället
1Skumbollar4,5 dl strösocker 0,75 dl florsocker 1 st äggvita 1,5 dl kallt vatten 1,5 msk gelatinpulver som rörs ut i 0. 1Strössel3 dl kokosflingor 1 msk kakaoBlanda alla ingredienser till skumbollarna. Vispa med elvisp ca 30 minuter
Amerikanska pannkakor fyllda med Nutella, kan ni motstå att prova. Lägg på en klick Nutella när smeten "fastat" till sig lite och försegla med att hälla lite mera smet över
Smörj en form med höga kanter med olja. Häll strösocker i en kastrull med 1 dl vatten. Häll i sockerlagen och vispa kraftigt och länge med elvisp tills det liknar vispad grädde och är fast i konsistensen - ca 40 minuter. Täck med plastfolie och låt kokosrutorna stelna ett par timmar i kylen, räkna ca 4 timmar
Låt kakan få mogna under natten med plastfilm över sig. Låt kakan vara kvar i ugnen fast ugnen då är avstängd ca 30-1 timme med ugnsluckan på glänt. 250-300 g Schweizernöt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.