Något jag har dillan på är ingefära som jag väljer att använda ganska mycket av men är man lite tveksam inför det går det bra att utesluta eller ersätta med lite mynta eller citronmeliss
Ugnsrostad vitkål med god sås av rester. Krydda med timjan, salt och peppar. Jag brukar frysa in köttet och tar sen fram resterna och gör olika röror och såser av det
Här har det varit ett lugnt och stillsamt nyårsfirande med väldigt mycket Wii spelande. Dottern har haft en sova över kompis och sonen han firade på annat håll med sina kompisar (konstigt att en 16-åring inte vill fira med mamma och pappa)Vi har bowlat och golfat för fulla muggar, prövat lite baseball också fast den bollen är helt klart mutad eller så är det någe fel på spelet
Vispa ut mjölet i en skål med lite av vattnet. Häll ner i grytan med resterande vatten. Kalops är ju en riktigt klassisk köttgryta, men istället för att använda nötkött gjorde jag min kalops på grytbitar av fläskkött
Dessa små munsbitar i form av hjärtan har vi bakat med barnen i helgen. I receptet står det att de är goda som de är men passar även till vaniljglass med hallonsås
Smaka avmed salt och peppar. Rör om så att grönsakerna blandas väl med kryddorna. Vänd morötterna (rivna), rödbetorna (rivna) och bananerna (skivade) i saften från en limefrukt och strö alltihop över såsen tillsammans med koriandern (hackad)
Har testat att göra pajdegmed mandelmjöl och sesamfrön för att få bort kolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Eller så blandar du samman smöret med mjölet med hjälp av fingertopparna. Täck kanterna på pajskalet med aluminiumfolie, så att bara botten på pajdegen syns
Det är sånt man får ”stå ut med’” när man har förälskat sig i en jägare. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Garnera köttet med apelsinski-vor och rosmarin, och servera med potatis, grönsaker och syltad steklök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.