Det blev en choklad maräng glasstårtamed kanderade pecannötter, låter det gott. Vispa äggvitorna med citronsaften och hälften av sockret till ett vit fast skum
En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. När marängbotten är klar och svalnat, skär försiktigt med kniv i mitten så du får två bottnar
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i fem minuter. Vispa grädden lätt, rör ut chokladen i del av grädden och vänd ner resten med stora, luftiga tag
Till kaffet blev det en tårta med päronmousse och After Eightkräm som gick hem hos alla. Jag lovade ju er att berätta om min överraskningshelg, men det strular lite med bilderna, så ni får hålla er lite till
Tobleroneglass är riktigt gott, en len glass med mycket tobleronesmak. Vispa äggulorna på låg hastighet med elvispen medans du häller i lite choklad i taget
Den här glasstårtan, fylld med maränger och nutella är G U D O M L I G. Tag ut det nedfrysta nutellaarket och bryt loss bitar och toppa med, (spara några till garnering)
Klä en form med glapack och lägg i en marängbotten. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.