Gillade ni min Very Cherry Chocolate Cake, så är den här några strå vassare. Lägg övriga ingredienser i en kastrull och koka samman allt ca 10 minuter så att det blir en såsigform
Vispa ett par minuter så att det blir en jämn och silkesliknande frosting. Double Chocolate Cake200 g rumsvarmt smör270 g strösocker3 ägg60 g kakao300 g vetemjöl½ tsk bakpulver1½ tsk bikarbonat1 tsk vaniljsocker1 tsk salt3 dl iskallt vattenSätt ugnen på 175 grader. Fördela smeten i formarna och grädda ca 35-40 minuter. Ta ut när en provsticka kommer ut ren och låt svalan i formen ca 20 minuter innan de stjälps upp och får svalna helt på bakgaller. När toppen är lagd, bred ett tunnare lager frosting runt hela tårtan och ställ in den i kylen ca 20 minuter. Förvara tårtan i kylen och ta ut den minst 30 minuter innan den ska serveras
Grädda 160° i 30 minuter. Magisk kaka detta. Utan tvekan bönngo. Idag har det blåst på ön men inte så kall vind utan en riktig härlig kvällspromenad blev det
chocolate cake, ett måste för oss chokladälskare. Devils chocolate cake. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter eller tills en provsticka är torr. Min tog 50 minuter
kunde ej hantera spritsen) så det där vulkanutbrottet av choklad och kola uteblev tyvärr - men annars var det gott, min sambo blev iallafall väldigt nöjd
Den här godbiten, som nu fått namnet Chocolate Banana Mousse Cake, bakade jag i helgen. Det är en no bake kaka (som alltså inte kräver ugn) i två lager
Mängden ingredienser för detta recept är anpassat till en liten brödform på ca 8X18 cm, du som vill göra i en "normalstor" brödform kan öka ingredienserna med kanske drygt 50%, och öka gräddningstiden med några minuter (jag rekommenderar att alltid känna med en sticka). *chiaägg= 1 msk chiafrö+3 msk vatten som blandas och får stå i fem minuter och svälla. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie/bakplåtspapper, fördela i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter
Len och sametssmekande marängsmörkräm smaksatt med mjölkchoklad, nutella (för vad blir inte gott med nutella inblandad) och så en eller flera rejäla gluggar av baileys
Häll smeten i två smorda ramekin-formar (eller silikonformar) och grädda i ugnen i ca 4-8 minuter. Orginalreceptet säger 4 minuter men för mig tog det närmare 8-9 minuter innan kakan var fast runt kanterna
Chocolate Layer Cake (glutenfri, mjölkfri, utan vitt socker). Placera äggvitorna i en stor bunke tillsammans med hälften av agavesirapen och vispa tills de är styva som till maräng, ca 3–5 minuter. Placera äggulorna i en separat bunke med resten av agaven och vispa hårt med elvisp i tills att det bildas en tjock och krämig konsistens (ca 3–5 minuter). i ca 40 minuter. Vispa smör och florsocker fluffigt i ca 7 minuter med elvisp
Låt stå ca en minut. Chocolate and SaffronChristmas CakeBottnarna180 g vetemjöl300 g strösocker90 g kakao6 g bikarbonat4 g bakpulver60 g neutral matolja190 g mjölk (+ 3/4 msk vit vinäger)190 g kaffe eller vatten2 stora ägg1 tsk vaniljextrakt eller 1 krm vaniljpulverSätt ugnen på 180 grader (ej varmluft). Tillsätt samtliga resterande ingredienser och vispa samman på medelhastighet ca 2 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter. Så håll koll på bottnarna efter ca 15 minuter då ugnar kan vara så solika. Ta ut bottnarna ur ugnen när de är klara och låt dem svalna på bakgaller ca 20 minuter innan kakorna tas ur formarna för att svalna helt. Chocolate Fudge Frosting(ur "Tea with Bea")180 g vispgrädde55 g ljus sirap250 g mörk choklad, 70%, som är neutral i smaken½ tsk vaniljextrakt55 g smörHacka chokladen i små bitar. Ställ åt sidan ca 30-60 minuter så att den blir lite fastare. Servera direkt eller förvara tårtan i kylskåp och ta ut den ca 30-45 minuter innan servering
Devils chocolate cake. Då fika gästerna älskar choklad föll det på en Devil's Chocolate cake. Jag skulle bjuda på lite fika och kände för att baka en tårta
Låt kakorna svalna i sina formar i ca 15 minuter, ta sedan ur dom och låt dom kallna helt på galler. smält chokladen i mikron 2-3 minuter eller i en skål över en gryta med kokande vatten, och låt den svalna lite grann
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.