60 g
limejuice, färskpressad 60 g fisksås (av god kvalitet) 60 g vatten 10 g vit risvinäger 20 g strösocker 5 g vitlök, finriven 1 bird’s eye chili, i tunna skivor (liten och het) 1 kruka mynta 1 kruka koriander
Häromkvällen gjorde vi vietnamesisk biffsallad med nuoccham-sås. Gör nuoccham-såsen genom att blanda en urkärnad och strimlad röd chilifrukt med en pressad vitlöksklyfta och 5 msk strösocker
Blanda alla NuocCham-såsingredienser i en skål. Servera med salladslök och koriander och en skvätt NuocCham per portion (eller bara fisksås) Om du inte använder NuocCham eller fisksås, smaka av med salt och peppar
Mamas jalapeñogurka. 1-2 gröna jalapeño eller annan chili. 1-2 gröna jalapeño eller annan chili. Snart är sommaren här med goda små västeråsgurkor, som bara väntar på att få läggas in
Igår lagade jag oootroligt god vietnamesisk sallad, jag var ju och åt Thang Lang Pho på men blev för att vara helt ärlig rätt besviken, små portioner och oinspirerade tillbehör, inte som i Berlin
Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja
Jag tillagade den i min Crock-pot men det går säkert lika bra på spisen eller i ugnen. En klassiker från det Vietnamesiska köket är olika former av buljongsoppor som heter Pho
Ok, det här är långt ifrån en soppa som får kalla sig genuint vietnamesisk. Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
Jag har aldrig varit i Vietnam, men jag har ätit på ett var vietnamesiska restauranger. Ingredienser (4 stora portioner)200 gram glasnudlar1/2 strimlat isbergssalladshuvud1/2 strimlad gurka2 strimlade morötter500 gram skalade räkor6 salladslökar1 kruka färsk koriander1-1,5 dl hackade cashewnötter2 dl EdamamebönorDressing3-4 msk vatten2 msk fisksås2 färska strimlade röda pepparfrukter2 msk pressad lime2 msk farinsocker (eller muscovadosocker)5 cm hackad ingefäraGör så här1
Till smaksättningen av salladen - riv ingefära och vitlök. Lägg upp på tallrikar, häll över den vietnamesiska såsen och servera genast med den ljumma salladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.