Bryn snabbt nudlarna i olja och lte fisksås samt soya. Lägg över nudlarna i långpannan. Nudlar med äggKycklinginnerfileerStor purjolök2 vitlöksklyftorMorötterFisk såsOyster såsSoyaMalen svartpepparOlja att steka iKoka nudlarna enligt anvisning. Lägg över i långpanna 30×40
1eventuellt salladKoka pastan enligt anvisning på förpackningen. 1Krydda kycklingen med grillkryddan och stek i smöret i en gryta under lock, 5 minuterpå varje sida. Efterstek under lock ytterligare 5–8 minuter. 1Fräs salladslöken i oljan cirka 3 minuter. Fräs spenaten i oljan cirka 1 minut och tomaterna i cirka 3 minuter. 1Sätt ugnen på 200 grader. Täck formen med en smörad ugnsfolie och sätt på ett galler i nedre delen av ugnen 35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare cirka 15 minuter, tills gratängen får fin färg. 1Låt gratängen vila övertäckt med folie cirka 10 minuter
1300 g oxfilé. 1400 g penne-pasta 300 g oxfilé 3 msk smör 4 dl grädde 3 dl kraftig oxbuljong 0,5 dl konjak 1 kvist färsk timjan 1 gul lök salt och svartpepparKoka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Häll över buljong, konjak och grädde och låt småkoka i 10 minuter
350 gram lövbiff 1-2 morötter 10 cm purjolök 1 gul paprika 1 paket äggnudlar ( 250 g torra) 1 burk strimlade bambuskott 1 burk minimajs 4 tomater 3 stora champinjoner Marinad. Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en skål Skär lövbiffen i tunna strimlor och lägg dem i marinaden ca 30minuter Skala och skär moroten i tunna skivor Strimla upp övriga grönsaker i lagoma bitar Koka upp vatten till nudlarna Koka nudlarna enligt tid på förpackningen Häll av vattnet och ringla på lite olja så att inte nudlarna ska klibba Stek köttet på hög värme med all marinad Släng i morötter, lök, bambuskott och champinjoner Låt allt bli lite mjukt Tillsätt nudlar, paprika och tomater Låt allt bli varmt och krydda på mer om det behövs 350 gram lövbiff 1-2 morötter 10 cm purjolök 1 gul paprika. 1 burk minimajs
Tänk när vi får uteköket klart, dock inget som kommer hända i år, och vi kan stå ute tillsammans med fläktande vind och skära, blanda och tillaga på antingen grill eller muurikka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.