4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Testa mina nudlarmedkrispiga grönsaker ikväll. Nudlar och massor av grönsaker. Som alltid handlar det om riktigt snabblagade rätter och allra oftast med en hel del grönt också
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning med en buljongtärning i kokvattnet istället för salt. Servera nudelblandning och tofumed sweet chilisås till
tofu och nudlarmed grön curry i kokosmjölk. För 2-3 portioner 1 litet paket tofu (på bilden hasselnötstofu) 0,5 liter wokgrönsaker 3 dl kokosmjölk 1 fp algnudlar (ni vet de där kolhydratfria som ser ut som genomskinliga äggnudlar) Grön curry eller […] 2-3 portioner. 1 fp algnudlar
Lägg på lock och låt koka upp snabbt, sänk sedan värmen och smaka av med soja, sesamolja och lime. Tofuskinnet kommer att mjukna men grönsakerna behåller sin krispighet
Skiva tofun i bitar och stek på ganska hög värme tillsammans med kokosolja, tamarisoja och sirap. Hacka vitlöken fint och halva löken och fräs med, lägg även på skivad lime och riven ingefära
Blanda i mirakel nudlarna. recept i samarbete med Svensk kosttillskott. Avsluta med örtsalt. 200g tärnad tofu. till medelvärme, fräs i ca 2 minuter. ca 1 minut, häll i vitvin och blanda i tofun, låt koka ner tills en tredje del
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.