1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar). 1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor. 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor. Woksås1 msk japansk soja 1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar) 1 dl hoisinsås. Wok1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor 1 klyfta vitkål, i tunna strimlor 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor 75 g sockerärtor, strimlade i tunna tändsticksstavar 180 g böngroddar rapsolja (till stekning)
Smaka av med salt och peppar. Sätt igång en kastrull med lättsaltat vatten inför nudelkoket. Det här är en lättlagad och god wok som inte tar speciellt lång tid att tillaga
Skölj och finhacka chilipeppar ochthaibasilika. Nudelwok. Hetta upp en stekpanna med oljan och stek tofun på hög värme så att den blir ordentligt gyllenbrun och krispig
I vilket fall fräste jag ihop en jättegod och fräsch nudelwokmed fläskfilé, paprika, purjolök och morot, med en aning indonesisk touch (mest beroende på sojan Ketjap Manis)
Som jag nämnde ska vi äta mer fisk här hemma men innan vi får handla har jag lovat mig själv att vi ska äta ur en del ur frysen så här kommer recept på en nudelwokmed lövbiff jag hittade här hemma
Servera nudelwokenmed lättstekt ägg och toppa med chilisås. Nudelwok. Hetta upp en wokpanna eller stor stekpanna med olja och fräs alla grönsaker på medelhög värme så att de mjuknar men ändå behåller sin krisp
Rotsaker ochsojabönormed citrusdressing var allt en klen middag. Gott med grönsaker. De rostade sojabönorna knaprade gott till och citrusdressingen var fräsch
En krämig nudelwokmed hetta från chili och currypasta men fortfarande krispiga grönsaker. Normalt sett när jag lagar asiatiskt, blir det endera en gryta med kokosmjölk som serveras till ris, eller en nudelwokmed en sojabaserad sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.