Servera kotletterna till en god tomatsallad med fetaost, gurka och salladslök (ev salt o peppar). Den är len och mild i smaken och helt fantastisk god tillsammans med tomat
Det börjar nalkas mot grilltider och Santa Maria passar på och kommer ut med lite nyheter. Redan på kvällen innan grillningen så skar jag upp kotlettbiten i fina bitar och la kött i påsen
Med bearnaisesmöret gjorde jag så att jag smälte smöret i micron tror de hade varit godare om jag skippat micron och blandat ihop smöret och de andra ingredienserna för hand men var så hårt smör så jag orkade inte
Krydda med grillkryddan. Lägg kotletterna i en smord ugnsform. Putsa kotlettraden och skär den i 1 cm skivor. Häll såsen över kotletterna och ställ i ugn på 175 grader. 1,5 timme, täck formen med alu. Servera med kokt potatis, sallad och ett gott bröd 1 kg benfri kotlettrad
Blanda potatisen med olja, salta och krydda med persillade. Till förrätt åt vi Insalata Caprese, alltså mozzarella, tomat, basilika och rapsolja smaksatt med basilika
Koka riset med lök och buljongtärning. Servera med en blandad sallad. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Jag serverade med pressad potatis och sallad. Rör om och slå därefter såsen över kotletterna. För att tillaga receptet för 4 personer behöver du ha6-8 hg benfri kotlettSaltPepparGrillkryddaSås1/2 purjolök1 liten gul lök2 vitlöksklyftor1/2 röd paprika1 msk maizenamjöl1 msk chilisås1 msk sweet chilisås200 gr philadfelfiaost2,5 dl matlagningsgrädde1/2 dl mjölkKöttbuljongSaltPepparGör så härBryn kotletterna så de i stort sett är klara, krydda med salt, vitpeppar och grillkrydda. 6-8 hg benfri kotlett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.