Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt soja, Fond du Chef, tabasco och sesamolja. När det kokat upp och buljongen har löst sig dra ner på värmen och låt det sjuda.
Sätt på en kastrull med vatten för pastan.
Värm en stekpanna med Milda Kockens val och stek köttet 2-3 min på varje sida. Lägg köttet sedan åt sidan för att vila. (För stektips se milda.se och klicka på stenskolan.)
Koka pastan enligt anvisning på paketet. När pastan har kokat klart häll av vattnet och tillsätt din soja buljong med resten av grönsakerna förutom alfa alfa groddarna och låt det koka upp snabbt i ca 10 sekunder.
Skär upp köttet i tunna skivor. Häll upp soppan i djupa skålar och toppa med köttet och alfa alfa groddarna. Dela äggen och lägg ner dem i skålen med soppan.
Tips: a) Toppa soppan med lite rostad lök och basilika b) Går bra med kyckling med eller lax om man föredrar det c) Går bra med pasta eller vanliga nudlar med
Skär köttet i mindre bitar och stek i en het panna med smör tills det blir brynt. Bilden har jag fotat i BourgogneIgår skrev jag i bloggen att jag hade köpt ryggbiff och gjorde ångbåtsbiff
kryddning och färgsättningExempel på huvudingredienserquornsoyafärsrivna grönsaker/rotsakerhackad lökhackade nötterlinser (kokade, lite mosade)bönor (grovt mosade)För att få rätt konsistensäggvätskaströbrödstärkelse (inte så mycket, någon matsked)Bra att krydda medvitlöksoyatomatpurériven ingefäraoreganotimjanchili (färsk eller torkad)pepparspiskumminpaprikakryddakaprissenapSå gör duBlanda en eller flera av huvudingredienserna med ägg, vätska, ströbröd och stärkelse
Servera gärna med ris eller nudlar. Det finns inget rätt eller fel, bara egna smaker. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Använd strimlad oxfilé, lövbit ellerlövbiff. Perfekt fredagsmat, med andra ord. Man kan aldrig misslyckas med ingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. 400 g lövbiff. Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Servera tillsammans med ris eller potatis. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.