En gråkall dag som idag – då passar det med rykande varm nudelsoppamed mycket gott i. Nudelsoppa lagas överallt i Vietnam och man kan variera den hur mycket som helst
Blanda färsen med salt och currypasta. Severa med gott bröd. Låt stå ca 5 min med lock. Koka upp buljong. Tillsätt morötter och champinjoner och koka ca 2 min
Smaka av med salt. En fräsch förrätt som passar bra innan en tyngre varmrätt. Välj färsk frukt, eller “fuska” genom att köpa fryst, färdigtärnad i butiken
Till och med barnen tyckte det var gott, de fick dock inte så mycket av själva buljongen då den blev ganska stark (även innan den extra ingefäran och chilin åkte i)
Lägg ner tillsammans med de andra grönsakerna och woka i någon minut innan du blandar i nudlarna. Servera till laxen, toppa med några färska koriander och myntablad
Jag gillar verkligen de asiatiska smakerna. För ett tag sedan gjorde jag en asiatisk sallad med nudlar, ingefärsmarinerade morötter, edamamebönor, röd chilifrukt, avokado och edamameröra
Fast jag håller med henne gällande asiatisk mat. Förutom vitkål så är woken preppad med massor av smakrika ingredienser såsom chili, ingefära och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.