Börja med dressingen. Lägg räkor på salladen. Riv skalet på limen med zestjärn och pressa ut saften. Blanda ihop med ingefära, fisksås, sriracha (eller sambal oelek) och socker
4 2 burkar räkor i lake (à 360 g) 250 g risnudlar 1 gul paprika 1/2 ask sockerärtor (à 150 g) 1/2 knippe knipplök ca 250 g pak choy 1 msk olja 1 lime 1 1/2 msk finriven ingefära 1 tsk sambal oelek salt och peppar Lägg till i inköpslistan
I lördags tog jag en snabb titt i vårt kylskåp, såg en massa gröna saker och kom att tänka på att det fanns räkor i frysen och risnudlar i skafferiet så det fick bli en nudelsallad
Rör ihop Philadelphia-osten med sweetchilisås, fisksåsen och mjölken. Blanda nudlarna, grönsakerna, bönorna och räkorna och fördela salladen på tallrikar
Blanda ihop räkor, nudlar, morötter, gurka, sallad, och tillsammans med såsen. Skala räkorna. Det upptäckte jag när jag hade koriander och cashewnötter kvar på skärbrädan efter jag gjort klart nudelsalladen
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.