Garnera med strimlad salladslök, limeklyftor, ärtskott och de rostade sesamfröna. Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål så att den är färdig
Skär kycklinginnerfileerna i bitar och bryn dom med fisksås och svartpeppar som krydda. Bryn dom skivade morötterna tillsammans med purjon och pressade vitlöksklyftorna
Skär bort nedersta delen på sparrisarna och hyvla dem på längden med en potatisskalare. Gör kyckling (se separat recept) och krutonger (nedan), eller köp färdigt
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
4 4 port ris 150 g svamp (gärna gourmetmix) 250 g pak choi 1/2 förp salladslök (à 125 g) 1 röd chili 500 g kycklingfärs 1 msk olja 1 flaska hoisinsås (à 210 g) 1 dl vatten 1 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Risnudelsallad. Täck med plastfolie och låt stå i ca. Börja med att förbereda nudlarna. Så fräscht och relativt lätt att laga också, vilket alltid är att föredra
Skär avokado, mango och gurka i bitar. Ringla över dressingen och strö på sesamfröna. 2 Varva salladsbladen med alla grönsaker på ett fat och toppa med räkorna
Toppa med koriander och limeklyftor. Skiva kycklingfiléerna, ansa och skiva salladslöken. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.