Nudelbowl med knaprigt fläsk och pak choi
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • 11 rödlök, skivad
  • 12 vitlöksklyftor, finhackade
  • 15 cm ingefära, finhackad
  • 11 röd chili, skivad
  • 11 lime, rivet skal och pressad juice
  • 12 pak choi
  • 11 dl ostronsås
  • 11 msk honung
  • 1250 g äggnudlar
  • 11 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade
  • 1 Neutral matolja att steka i
  • 1500 g fläskfärs 1 rödlök, skivad 2 vitlöksklyftor, finhackade 5 cm ingefära, finhackad 1 röd chili, skivad 1 lime, rivet skal och pressad juice 2 pak choi 1 dl ostronsås 1 msk honung 250 g äggnudlar 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade Neutral matolja att steka iStek skivad lök på hög värme till den är mjuk. Lägg i fläsket och låt fräsa tills det är knaprigt. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och korianderstjälkar de sista 3 minuterna av stekningen. Skär pak choi i munsstora bitar och låt steka med fläsket i 2 minuter. Häll på ostronsås och honung, limesaft och rivet limezest. Vänd runt och smaka av med ev mer ostronsås eller honung. Koka nudlar enligt anvisningar på förpackningen. Lägg nudlar i botten av stora skålar, toppa med fläsk och pak choi och strö till sist över korianderblad. Servera genast!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.