Fräs löken i lite olja i stekpannan tills den blir mjuk och glansig. Så genuint glad jag blev när jag en dag fick nys om att man kan ju göra en paj med filodegsbotten, istället för vanlig pajdeg
Jag är väldigt svag för hummer, det är verkligen bland det allra bästa jag vet. Vill ni ha lamm så rekommenderar jag verkligen den här lammsteken med parmaskinka, vitlök och rosmarin och till det en portvinssås
Det jagska göra är rosenmarmelad som är supergod. Rosenmarmelad på färska blad. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska. Lägg blad och vatten i en kastrull och koka under lock cirka 15 minuter. 2 Blanda ner citronsaft, citronskal och socker. Koka ytterligare 10 minuter. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska
I förra veckan lyckades jag övertala min man att återskapa denna fantastiska pastarätt från i våras. Det vete sjutton vad som gav min man inspirationen, men jag tror att en kvalificerad gissning är att det vita matlagningsvinet helt enkelt var slut, och att sherryn fick vara stand in på kort varsel
Idag är det kanelbullens dag och jag har inte hunnit baka en endast liten kringla. De fasta fettet binder mer luft än de smälta smöret och gör att bullarna blir högre och luftigare
De flesta drinkarna är tyvärr ganska söta. blir inte samma, nej, nej. Det händer - men alltmer sällan - att jag vill ha en liten drink innan maten eller bjuda på när vi har gäster
" Det var tomt i skafferiet på mjukt bröd och jag är mer än less på det "hårt uppdrivna" och lätt klonade bröd som säljs i den lokala matbutiken just nu
Nu har jag hittat efterrätten som jagskall bjuda mina väninnor på när dom kommer på söndag. Det är faktiskt en anledning till att vi skall träffas , dom får ju lite pengar till en resa som vi hela gänget skall göra
Dock ser jag en stor fördel att vara dedikerad och gå in för det när det väl gäller så det inte blir en onödigt lång process, och då kan man behöva göra vissa uppoffringar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.