* 2,5 msk honung. 2,5 msk honung. "Mamma kan vi inte grilla. " Klart man blir sugen när vårluften för med sig den goda doften av grillat mellan trädgårdarna
Häll nu i hälften av mjölet och blanda ordentligt. Det börjar närma sig jul med stormsteg. Lägg tillbaka degen i bunken, täck med en duk och låt jäsa i ca 45 minuter, eller tills den är dubbelt så stor. Dela nu upp degen i 4 lika delar och baka ut i mjöl. Låt dessa jäsa ytterligare 45 minuter under duk. Grädda limporna på ca 200 grader under 30 minuter, eller tills limporna fått fin färg
Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter. Nu är det middag som gäller, det blir rester från lördagens middag… som ni vet så lagar jag alltid för mycket
Kör i mixern tills det börjar få grön färg, smaka av med ev. Nu kommer det ytterligare ett inlägg om inlagd sill, men vi lovar att det blir det sista på ett tag nu, i alla fall fram till julen nalkas
Hacka de övriga champinjonerna och löken fint och fräs några minuter i smör. Så nu är man mätt och belåten, undrar vad det är för barnprogram ikväll… för jag misstänker att det blir vad vi får titta på, haha
Nu när jag kommit i ordning i lägenheten har jag t o m kommit mig för att baka till jobbet igen. Grädda i ca 10 minuter tills muffinsen är klara. Grädda i ca 10 minuter tills muffinsen är klara
Nu när det börjar närma sig hösten så är det grytor som gäller, i alla fall hos oss. Perfekt att laga och det brukar alltid bli en massa över, toppen att ha till kommande vecka
Pinjekotten börjar öppna sig, kottfjällen ligger vid sidan om. Jodå, nu händer det saker må ni tro. Arrogant frog, nummer 89413 i systembolagets beställningssortiment, 72 kronor
Det är då grillkvällarna börjar med alla feta dippar och såser. Nu grönskar det såväl inne som ute. Nu är det så att det är väldigt frestande att hälla soppan i en mixer för att få den helt slät
Det finns så mycket man kan göra med oädla delar och som ni vet är långkok min grej (här recept till exempelvis min balsamicobrända högrev i ugn) men nu blir det mycket annat
Nu är det dags för andra bullar, närmare bestämt frukostbullen. Knåda degen i någon minut och låt sedan jäsa under bakduk i ca 45 min. Arbeta degen i någon minut och dela sedan upp den i 20 lika delar (eller två delar om du ska göra limpa i bakform)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.