Först finhackade jag schalottenlöken, skar upp vaniljstången och skrapade ur vaniljmärgeninuti. En citron hittade jag, den delade jag upp och pressade ner lite av vätskan inuti kycklingen och sedan kastade jag ner ett par citronklyftor inuti kycklingen också
Nu tar vi sats mot julen här i köket och ägnar hela veckan åt juliga tips och recept. Eller det Persson-Janssonska köket ska vi kanske säga, för det är ju därvi spenderar en stor del av vår julafton
Och så stöter jag på detta recept, smakar precis som jag vill att de skall smaka. Är även perfekta till att göra korvbröd, nunär det är dax att ge sig ut på vårutflykter
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön precis före gräddning. Kupa händerna runt frallorna och snurra dom i handflatorna mot underlaget så du spänner degens ovansida något och får släta ytor
· Vispa ihop ägg, socker, saffran och rivet apelsinskal några minuter med handvisp. Mitt knep för att få dem på det senare visetär att tillsätta vaniljkräm i smeten
Nu börjar julen närma sig med stormsteg och det är dax att slå in julklapparna och tomtarna måste fram… väntar på hjälp från M&M, så att det blir riktigt gjort
Nuär det bäst att passa på att grilla när det är så härligt väder, det smakar bättre då. Så skall det vara när det är sommar, kvällarna skall vara ljumma och inga mygg
Det var tummen upp, jag eller vi gillar verkligen grytor perfekt att ta till när fantasin tryter och så bra när det blir så att det räcker hela veckan… grytor blir bara godare när man värmer dem
Det finns inga stopp så det är bara att låta kreaviteten flöda. Jag brukar i första hand göra rawbollar och av de som blir över skär jag ner och har i gröten
Det är verkligen snabba svängar jämt vid jul. Man hinner knappt äta upp prinskorvarna innan det är dags för att planera allt annat än en korv- och köttbullemeny
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.