31 På
min resa i Prag så vart det en hel del besök på olika restauranger en av dom gav ett lite extra starkt intryck
200 g
nougat
2.1/2 dl
grädde
1 msk
florsocker
1 msk
vaniljsocker
150 g
frysta hallon- 1/2 dl socker- 1/4 dl sirap- 1 dl grädde- riven mörk choklad att toppa med.Såhär gör du:Nougatmoussen:Lägg gelatinbladen i kallt vatten.Smält nougaten över vattenbad.Tillsätt äggulorna och rör tills allt är blandat, få inte panik om det skiktar sig ställ över värmen igen och rör, tillsätt det urkramade gelatinet och rör till tjock kräm.Vispa grädden hårt tillsammans med florsocker och vaniljsocker.Rör ner 1/3 av grädden i nougatkrämen till jämn smet, häll sedan i chokladkrämen i den resterande grädden och rör till klimpfri smet.Fördela jämnt i serveringsglas och ställ i kylen några timmar. Hallosåsen:Häll de frysta hallonen i en kastrull och låt sjuda till syltkosistens.Tillsätt sockret, sirapen och grädden och låt sjuda ca 2- 2.1/2 minuter Låt svalna något och häll över i en skål och ställ i kylen.Servering:Fördela den kalla hallonsåsen över moussen och riv den mörka chokladen över. Njut nu av din fantastiska dessert.
Vispa grädden hårt tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt äggulorna och rör tills allt är blandat, få inte panik om det skiktar sig ställ över värmen igen och rör, tillsätt det urkramade gelatinet och rör till tjock kräm
Det är en krämigmörk choklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i. Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det
Print Fikon- och valnötsbollar medmörk choklad. Dessa dagar då man bara vill ut, dra iväg till stranden, badhuset, på utflykt osv är det smidigt om man har laddat skafferi, kyl och frys hemma med diverse picknickmat som är lätt att plocka med sig
Att jag format dom runda är för att jag tycker att det är enkelt och vackert, men du kan lika gärna hälla smeten i en burk med bakplåtspapper och skära fyrkanter istället
Jag fick långväga snabb besök av min dotter och ville överraska henne med något gott efter middagen. I bakskåpet och kylen fanns det lite smått och gott att välja på och det föll sig på en cheesecake med salta och söta smaker
Så här gör jag ju visserligen med all min matlagning, men just här tycker jag verkligen att man bara ska köra på känsla, och det kan inte bli fel, bara gott
Köttgryta med porter ochmörk chokladNu har husmor laborerat igen. För att hylla mina medtävlare i Halv åtta hos mig skapade jag detta recept med lite inspiration från både Tomas och Desirée
Vispa frostingens färskost krämig tillsammans med hallonsylt och siktat florsocker. Jag köpte igår en ny kamera och dagen till ära bakade jag dessa härliga dubbel chokladcupcakes med hallonfrosting
Ta med en matsked (eller glasskopa) upp en klick deg, rulla till en boll och platta till den något. Det här är ett amerikanskt recept med amerikanska mått
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.