Polkagrisglass Mixa polkagrisarna – i en matberedare eller en mixer – tills de är krossade men inte helt pulveriserade www.matklubben.se
Pepparkaksglass Blanda vispgrädde, mjölk, kanel, kryddnejlikor, kardemumma och sirap i en kastrull. Värm men låt ej koka www.matklubben.se
Apelsin och blodgrape med vit chokladkräm – superenkelt recept 1. Smält den vita chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Ta skålen från värmen och vänd i yoghurt alltommat.se
Jordgubbssorbet Snoppa jordgubbarna och mixa dem till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp socker, vatten, glykos och kardemumma www.matklubben.se
Hallonsorbet Mosa hallonen och blanda med vatten och socker. Häll massan i en form till en halvfast massa (ca 1 h) Vispa äggvitorna till ett hårt skum Tillsätt sockret under kraftig vispning Blanda skummet med den halvfasta massan www.matklubben.se
Kiwisorbet Koka vattnet och sockret till en simmig sockerlag och låt svalna (detta kan med fördel göras dagen före eller i större mängd för fler sorbeter) www.matklubben.se
Nougatgräddglass Vispa ihop äggulorna och ägget med ½ dl socker tills det blir en pösig smet. Koka upp grädden och mjölken Matklubben.nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.