Nougatglass & nougatkladdkaka
Therése mat & bak
Therése mat & bak
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Glass
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 300 g dubbelnougat
  • 12 bitar
  • 100 g smör
  • 100 –200 g nougat (beroende på hur mycket nougatsmak du vill ha)
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 2 ägg
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Bryt nougaten i bitar och låt den smälta ihop med smöret på eftervärmen.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen.
  • Knäck i äggen och blanda ihop till en slät smet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.