Hittade ett mycket gott recept på hemsidan för Vindelnrökt sidfläsk. Passar kanske bäst på sommaren och tillagad över öppen eld men nu är det 1 meter snö ute och man behöver påminnas om sommaren
Plocka och skölj bären. Mosa bären med en potatismosstamp i en kastrull. Rör ner 3 dl kallt vatten. Täck med plastfolie och ställ kastrullen i jordkällaren, svalen, skafferiet eller källaren minst 1 dygn
En svensk version på sushi. Idag åts den till förrätt men den går bra som hel rätt också. Det som blir av det här räcker till en middag för två, det blir nog runt 14-16 rullar
Skär filén i ca 1x1 cm stora bitar. Lägg i plastpåse och frys i minst 2 dygn. När det sedan blir dags att äta fisken, så ta fram den 1 dag innan och låt tina i kylen
Slå det kokande vattnet över bären. Rör ner vinsyran. Låt stå kallt i 7 dygn. Rör om några gånger. Sila. Rör i 1 kg strösocker till varje liter avrunnen saft
Renskavsgryta med kantareller i juni. Vad hände med säsongstänket. Jo, vi har faktiskt markerat receptet som 'höst', men vi fick leverans av renskav som vi beställt hos Blindh ren (rätt kul namn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.