Inlagd squash2 squash grön eller gul (ca 600 gr)1 gul lök2 dl ättikssprit (12 %)4 dl socker6 dl vatten2 tsk senapsfrö gula eller bruna3 msk grovt hackad persiljaDela squashen på längden och skiva den tuntSkiva lökenBlanda ättika, socker och vatten (egentligen den gamla klassiska 1-2-3 lagen)Låt lagen koka upp och lägg i senapsfrön och låt svalna
Lägg zucchinin i en bunke och tillsätt salt, fond, olja och vinäger. Häll i durkslag och låt marinaden rinna av och torka zucchinin på en kökshandduk eller med hushållspapper
För er som odlar eran egen squash, ni missar väl inte att lägga in den. Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning
Lägg den kokta zucchinin i en glasburk och slå över dressingen. Koka zucchini i en kastrull med vatten och vitvinsvinäger, 10 min. mini zucchini eller 2 vanliga skurna i grova bitar
Inlägget Inlagdzucchini och aubergine publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Jag hittade små söta mini zucchini och även vackra aubergines, en var vit och såg ut som ett ägg, den andra ljus lila, vit och rund, den tredje var lila och långsmal
) Pastan eller Zucchinin i sig smakar inte så mycket men avokadoröran, himmel säger jag bara. ) The pasta or the Zucchini in itself doesn't taste so much but with avocado mashed and mixed with yummy spices it was totally awsome
För er som odlar eran egen squash, ni missar väl inte att lägga in den. Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning
Eftersom vår squash/zucchini växer så det knakar i trädgårdslandet och jag vill ta hand om skörden på bästa sätt så blir många recept som innehåller just den grönsaken här på bloggen
Inlagdzucchini med chili och timjan Ingredienser 2 dl socker 1 dl ättiksprit, 12 procent 3 dl vatten 1 stor squash, cirka 400 g 2 gula lökar 2 röda chilifrukter några kvistar färsk timjan Gör så här 1
Det är ingen skillnad mellan squash och zucchini utan bara två olika namn på samma växt. Zucchini är det italienska namnet och squash är det engelska namnet
Chili är gott till väldigt mycket, och i inlagd form blir det än mer användbart. Dock är det så att det är ofta riktigt, riktigt dyrt att köpa färsk chili, priser upp mot 500 kr/kg är inte alls ovanliga för dessa läckerheter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.