Fräs löken, paprikan i en stor stekpanna på svag värme. Tillsätt paprikapulvret, hälften av vattnet, rör om och koka sakta under lock tills löken är mjuk
Låt gurkan vara i 15-20 minuter för att vätskan ska försvinna. När det har gått 15-20 minuter lägg gurkan i ett durkslag och låt vätskan rinna av. ½ -1 tsk stark paprikakrydda
Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
1,5-2 kg högrev i tärningar. Koka upp och låt sedan grytan sjuda 3-4 timmar tills köttet blivit riktigt mört och paprikorna smält ner. 1,5-2 kg högrev i tärningar
Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 4479 700 g benfritt nötkött som högrev eller bog. Så här gör du 50 minuter Skär köttet i 3 cm stora tärningar
Ungersk gulasch8 hg nötkött av fin kvallitet, fransyska, rostbiff, utskuren ryggbiff eller lövbiff2 stora gula lökar5 vitlöksklyftor1 stor eller två mindre röda pepparfrukter2-3 msk olja½ dl tomatpuré1 rågad tsk hel kummin6-7 deciliter köttbuljong2-3 paprikor av olika färger1 msk milt paprikapulver6-8 medelstora potatisar av mjölig sort100 g rotselleri3 tomaterSaltVitpepparGör så här. Späd med buljongen och rör om så att allt blandas, häll över allt i grytan med köttet och låt sjuda sakta under lock ca 30-40 minuter eller tills köttet börjar bli mört
Ungerskt bondbröd är ett supergott bröd med en härligt seg yta och ett mjukt innanmäte. 1750 - 1800 g vetemjöl + lite mjöl till utbakningen. Klä 1 - 2 plåtar med bakplåtspapper. Täck bröden med en duk och låt dem jäsa i ca 45 - 50 minuter. Om du valt att göra 2 stora bröd ska de gräddas i ca 50 - 60 minuter eller tills de är 98 C inuti. Om du valt att göra 4 mindre bröd ska de gräddas i ca 30 - 40 minuter eller tills de är 98 C inuti. 1750 - 1800 g vetemjöl + lite mjöl till utbakningen
Späd med buljongen och rör om så att allt blandas, häll över allt i grytan med köttet och låt sjuda sakta under lock ca 30-40 minuter eller tills köttet börjar bli mört. 2-3 msk olja. 6-7 deciliter köttbuljong. 2-3 paprikor av olika färger. 6-8 medelstora potatisar av mjölig sort
Låt den sjuda ca 20-30 min. Tillsätt tillräckligt med vatten (het) för att täcka alla ingredienser och låt den sjuda i ytterligare 30-40 min eller tills köttet är mört. 3-4 msk ister eller olja
Låt koka upp och sänk värmen, lägg på lock och låt koka 1-1½ timma tills köttet är mört. Använder du fläskkött så blir koktiden 1-1½ timma och för nötkött ca 1½-2½ timma
1,5-2 kg högrev i tärningar. Koka upp och låt sedan grytan sjuda 3-4 timmar tills köttet blivit riktigt mört och paprikorna smält ner. 1,5-2 kg högrev i tärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.