gärna en espresso med fin crema. Häll grädden i en kastrull och bryt ner den mörka chokladen. Värm grädden under omröring tills all choklad smält och tillsätt kaffet
Här kommer nästa pralin som fanns med i den julklappsask jag valde att ge bort i år. För en tid sedan gjorde jag kladdkakstryfflar här på bloggen som blev väldigt lyckade så till pralinasken i år blev det en variant med kaffeöverdrag, så gott
Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar. Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar Lägg fläskfiléen i en ugnssäkerform Stek champinjonerna och lägg dessa över fläskfiléen Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
En sådan dag som idag var jag tacksam att jag inte somnade på bussen hem, och därmed slapp vakna med ett ryck, i plötslig rädsla för att - ve och fasa - ha åkt för långt
En av mina absoluta favoritkryddor är en grön pestoblandning med ramslök från Zmaka. Här skiner solen från en klarblå himmel och jag är rädd för att det inte kommer att bli så många storverk gjorda, varken i köket eller någon annanstans Det gäller att passa på och njuta medan det varar
Jag letar alltid efter alternativ på mat att bjuda på, som kommer passa mig hyfsat och som kommer upplevas som bra och smakligt för någon som inte kör LCHF, och som kanske skulle få avsmak på rena gräddanrättningar med smör och ingen potatis
När köttet är färdigt drar du isär det med två gafflar - därav namnet Pulled Pork. Lägg i en ugnsfastform, täck med plast och låt stå i kylen över natten, ca 12 timmar
Rör ner marshmallows och låt smälta på medelvärme under omrörning. Täck en långpanna med bakplåtspapper och häll upp tryck ut massan till en 2-3 cm tjock kaka
med tekniken för ett tag. Jag har jobbat mer eller mindre dygnet runt med det de senaste veckorna. Den fick smak av havssalt, örtsalt och rejält med fempeppar på kvarn innan den bryntes i smör och citronolivolja och fick komma in i ugnen för att gå klart
Servera med ris och resterande sås. Jag använde ketchup med 50% mindre socker, så om ni har ”vanlig” ketchup hemma så kanske ni vill minska ner på sockermängden i såsen
Var nogamed ett så jämnt lager i plåten som möjligt, ända ut till kanterna. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.