1 Garnering2
dl grädde, vispad att toppa med ätbara blommor, och blad färsk citronmelissCheesecake
Klä en rund form, 20 cm, med löstagbara kanter i plastfolie eller bakplåtspapper. Klä väggarna och botten på formen med kex. Ställ åt sidan. Lägg gelatinen i en liten skål och tillsätt 2 msk kallt vatten. Låt det stå ca 5 minuter. Vispa snabbt färskost, vispgrädde och strösocker till en tjock pudding. Mikra snabbt gelatinen ca 10 sekunder eller tills den har smällt. Vänd snabbt ner gelatinet och mangobitarna i ostmassan. Häll fyllningen i formen och ställ kallt tills du gör spegel. Mangospegel
Vispa ner gelatinet i mangojuicen och låt stå i ca 5 minuter. Häll kokhett vatten över och vispa i ett par minuter tills den har svalnat. Montering och garnering
Häll försiktigt såsen över hela cheesecake. Ställ kallt för minst en timme. Ta ut cheesecaken ur formen. Garnera med vispad grädde och ätbara blommor, blad och citronmeliss.
Cheesecakesmet. Kyl cheesecaken och servera kall. 1Cheesecakesmet600 g Philadelphia 1 förp Kesella 10 % 1 dl strösocker 1 dl maizena 1 vaniljstång (endast fröna) 4 ägg, ekologiska 1 dl vispgrädde 200 g vit chokladSätt ugnen på 175 grader. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 1 timme
Varva rabarber- och hallonkräm, cheesecakecrème och drömkross i ett glas. 1Cheesecakecrème250 g färskost 1,5 dl florsocker 1 tsk bourbon vaniljsocker 4 dl vispgrädde
Får jag fresta er med en "nobake" och vegansk variant av cheesecake. Den innehåller visserligen ingen ost, men jag tycker ändå att den påminner om en cheesecake
Under tiden som cheesecaken tinar kan du göra citrontoppingen. Ställ tillbaka cheesecaken i kylskåpet och låt citrontoppingen stelna helt och hållet innan du dekorerar och serverar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.