No bake mango cheesecake
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 paket Savoiardikex, så kallade Ladyfingers
  • 12 tsk gelatinpulver (motsvarar 4 gelatinblad)
  • 12 msk vatten, kallt
  • 1300 g Philadelphia färskost
  • 12 dl vispgrädde
  • 11,5 dl strösocker
  • 1200 g fryst mango, i bitar
  • 11,5 tsk gelatinpulver
  • 11,5 dl koncentrerad mangojuice
  • 10,5 dl kokhett vatten
  • 12 dl grädde, vispad att toppa med
  • 1 ätbara blommor, och blad
  • 1 färsk citronmeliss
  • 1 Cheesecake1 paket Savoiardikex, så kallade Ladyfingers 2 tsk gelatinpulver (motsvarar 4 gelatinblad) 2 msk vatten, kallt 300 g Philadelphia färskost 2 dl vispgrädde 1,5 dl strösocker 200 g fryst mango, i bitar
  • 1 Mangospegel1,5 tsk gelatinpulver 1,5 dl koncentrerad mangojuice 0,5 dl kokhett vatten
  • 1 Garnering2 dl grädde, vispad att toppa med ätbara blommor, och blad färsk citronmelissCheesecake
  • Klä en rund form, 20 cm, med löstagbara kanter i plastfolie eller bakplåtspapper. Klä väggarna och botten på formen med kex. Ställ åt sidan. Lägg gelatinen i en liten skål och tillsätt 2 msk kallt vatten. Låt det stå ca 5 minuter. Vispa snabbt färskost, vispgrädde och strösocker till en tjock pudding. Mikra snabbt gelatinen ca 10 sekunder eller tills den har smällt. Vänd snabbt ner gelatinet och mangobitarna i ostmassan. Häll fyllningen i formen och ställ kallt tills du gör spegel. Mangospegel
  • Vispa ner gelatinet i mangojuicen och låt stå i ca 5 minuter. Häll kokhett vatten över och vispa i ett par minuter tills den har svalnat. Montering och garnering
  • Häll försiktigt såsen över hela cheesecake. Ställ kallt för minst en timme. Ta ut cheesecaken ur formen. Garnera med vispad grädde och ätbara blommor, blad och citronmeliss.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.