No-bake jordnötskakor med choklad och salta kringlor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,25 dl jordnötssmör
  • 1125 g smör, saltat och smält
  • 1200 g digestivekex, krossade (eller mariekex)
  • 11,5 dl florsocker
  • 1150 g choklad (ljus)
  • 120 kringlor, saltade
  • 1 flingsalt
  • 1 Kaka1,25 dl jordnötssmör 125 g smör, saltat och smält 200 g digestivekex, krossade (eller mariekex) 1,5 dl florsocker
  • 1 Topping150 g choklad (ljus) 20 kringlor, saltade flingsaltKlä en avlång brödform med bakplåtspapper. Kaka
  • Blanda alla ingredienser till kakan. Häll smeten i formen och tryck ut med baksidan av en matsked. Jämna till ytan. Topping
  • Smält chokladen i mikron under totalt ca 1,5–2 minuter. Värm 30 sekunder i taget och blanda väl med en sked mellan varje gång. Bred chokladen över kakan och toppa med kringlor och flingsalt. Ställt kakan kallt minst en timme. Dela kakan i bitar och förvara i låda med lock.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.