1 Kaka1,25
dl jordnötssmör 125 g smör, saltat och smält 200 g digestivekex, krossade (eller mariekex) 1,5 dl florsocker
1 Topping150
g choklad (ljus) 20 kringlor, saltade flingsaltKlä en avlång brödform med bakplåtspapper. Kaka
Blanda alla ingredienser till kakan. Häll smeten i formen och tryck ut med baksidan av en matsked. Jämna till ytan. Topping
Smält chokladen i mikron under totalt ca 1,5–2 minuter. Värm 30 sekunder i taget och blanda väl med en sked mellan varje gång. Bred chokladen över kakan och toppa med kringlor och flingsalt. Ställt kakan kallt minst en timme. Dela kakan i bitar och förvara i låda med lock.
Skär i rutor och förvara svalt i låda med lock. Blanda vit choklad, kokosolja och sötad kondenserad mjölk i en kastrull och värm på lågvärme tills chokladen har smält
BARS MED SMAK AV JORDNÖTTER OCH MÖRK CHOKLAD. Det är med glädje jag kan öppna kylskåpet och ta en liten bar, mumsa och njuta av den när jag känner för det
Lite så är det med denna vansinnigt goda chokladochsaltade karamelliserade popcorntårtan, det söta ochsalta tillsammans gör att man blir lycklig ända in i själen, och ni vet vad jag brukar säga att det kan inte bli för mycket av det goda såhär i början på veckan
Chokladochjordnötskakor var vad jag bakade tidigare, de blev lyckade trots min otur. chokladkakor 100g smör eller margarin 1 dl socker 2 msk sirap 2 dl vetemjöl 3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bakpulver Deg 2
Jag smygstartade redan för några dagar sedan med "nutella chocolate chip cookie brownie" och fortsätter nu djupare in den amerikanska kakjungeln och bjuder idag på jordnötskakormed vit choklad en seg och knaprig historia med kraftig jordnötssmak och en perfekt balans mellan sött och salt
Den här granolan med mörk chokladochsalta mandlar blev förbannat god. Tvättmaskinen är överlägsen favorit, men ugnen, torktumlaren och micron fungerar de med
Häll på dadel/jordnötsröran och mixa lite lite. Häll upp i någon form och ställ in i frysen. Börja med att mixa 7 dadlar med två matskedar vatten, tills det blivit en pureé. Tillsätt sedan ca 1-1,5 dl saltade jordnötter och mixa en snabbis, bara så de fördelar sig i dadelpureén. Mixa nu kokosmjölk (endast det feta lagret), 2 frysta bananer och önskad mängd kakao (jag tog ca 1,5 msk)
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.